Välkommen till min blogg!

Mitt foto
Jag heter Charlotte och bor i centrala Göteborg, där jag driver en butik. Vid sidan om arbetar jag som inredare och stylist. Så länge jag kan minnas har jag varit helt galen i allt som är vackert. I åratal har jag samlat bilder på vackra hem, möbler, konst...ja allt som gör mig glad och som får min kreativitet att blomma. Min blogg är ett sätt för mig att arkivera det jag gillar och som inspirerar mig! Självklart vill jag dela med mig av detta till andra som är som mig ;-) Jag blir jätteglad om du skriver lite sköna kommentarer till mina inlägg! Love from Blackbird

tisdag 9 april 2013

PROJECT GODHEMSGATAN - THE FLOORS


                                     

Renoveringsprojektet på Godhemsgatan skrider framåt och i denna veckan är själva renoveringsdelen så gott som färdig. Vi har tagit fram de gamla trägolven, målat hela lägenheten, satt in pardörrar mellan sovrummet och vardagsrummet, installerat ett nytt kök mm.

Jag har i tidigare projekt fått mycket förfrågningar kring golven och hur man får fram den vita nyansen. Först måste golven slipas ordentligt med en slipmaskin, som går att hyra hos de flesta välsorterade golvaffärerna. Med samma maskin kan golven därefter lutas med Gammeldags trälut. Jag valde det lutet som ger den vitaste nyansen. Därefter läggs en olja på golvet för att ge extra skydd och skön känsla. Även oljan har en vit nyans. Om man därefter vill ha ett vitare resultat kan man vitsåpa golvet med Gammeldags vitsåpa. Alla produkter och mer information finns hos Welin & Co.7 kommentarer:

 1. Vilket projekt, fantastiskt snyggt!! Undrar var det runda vita bordet finns att köpa. :)

  SvaraRadera
 2. Wow så snyggt! Kom in på din sida av en slump då jag kollar in ett ev lägenhetsbyte på Godhemsgatan. Camilla

  SvaraRadera
 3. Love the whitewashed floor boards!! Do you mind if i borrow the image above on my blog http://nostalgiecat.blogspot.co.uk for a post about Scandinavian style floors?? I will of course link back to you here! Please let me know asap!

  SvaraRadera
 4. Jag har använt detta till hela mitt hus på 600 kvm!! Älskar den känsla hårdvaxolja ger golven. Dom golv jag målat vitt har jag ångrat sedan dess jätte känsliga. All smuts syns.

  SvaraRadera
 5. I read few articles and I believe that your weblog is very interesting and contains lots of great information.

  SvaraRadera
 6. Very interesting tips shared by you. I really like to read your blogs as they contain very important and informative content. I appreciate your efforts. Cheers.

  SvaraRadera